Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Sierteeltmuseum in oude pastorie

Sierteeltmuseum in oude pastorie
ZAFFELARE (RKnieuws.net) - In Zaffelare, bij Lochristi, komt het eerste Vlaamse sierteeltmuseum. De gemeente Lochristi heeft daarover een akkoord bereikt met de provincie en de Vlaamse Overheid, zo meldde radio 2 Oost-Vlaanderen donderdag.


De geklasseerde oude pastorie van Zaffelare, die al tien jaar staat te verkommeren, zal worden omgebouwd tot sierteeltmuseum. Ook de tuin wordt heraangelegd en er komen nieuwe serres met orangerieplanten. Daarnaast zal je in twee oude serres kunnen zien hoe in het begin van de vorige eeuw azalea´s en begonia´s gekweekt werden.

Het museum zelf komt op de bovenverdieping van de pastorie. Daarnaast zijn ook nog twee polyvalente ruimtes gepland en de uitleendienst van de bibliotheek.

Hoeveel het project gaat kosten is nog niet bekend. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken