Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bijbelse musea verliezen rijkssubsidies

Bijbelse musea verliezen rijkssubsidies
AMSTERDAM / HEILIGE LANDSTICHTING (Reli-update.nl) - De directies van het Bijbels Museum in Amsterdam en het Bijbels Openluchtmuseum bij Nijmegen reageren geschokt op het voornemen van de Raad van Cultuur om de jaarlijkse subsidie in te trekken. Dat meldt vandaag het Nederlands Dagblad.
In het gisteren verschenen advies voor de Cultuurnota 2005-2008 wordt voorgesteld de jaarlijkse subsidie van 200.000 euro voor het Bijbels Museum in Amsterdam in te trekken. Reden daarvan zou het verminderde maatschappelijke draagvlak zijn. Tevens stelt de Raad dat het museum geen landelijke functie vervult. Volgens directeur J. Boonstra staat dit advies radicaal tegenover het advies van vier jaar geleden. Met de jaarlijkse subsidie wordt ongeveer twintig procent van het budget gedekt.

Positief wordt negatief

Ook directeur P. Gijsbers van het Bijbels Openluchtmuseum in Heilig Landstichting bij Nijmegen noemt de subsidiestop in strijd met het vorige advies: ?Wat toen als een pluspunt werd gezien, onze gerichtheid op beleving en onze oriëntaalse gebouwen, wordt nu negatief beoordeeld.? De jaarlijkse subsidie van 176.000 euro bedraagt ongeveer 15 procent van het jaarlijkse budget.
 
 

 

Rorate Zoeken