Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Feest op komst: een geslaagd initiatief

Feest op komst: een geslaagd initiatief
KORTENBERG (RKnieuws.net) - Feest Op Komst. Een uitnodigende naam voor een avond waarop iedereen zich te gast voelde bij iedereen. De jeugdpastorale teams van Kampenhout, Herent, Kortenberg en Bertem sloegen de handen in elkaar om aanwezigen een deugddoende portie goed-gevoel te verzorgen. De Oude Abdij van Kortenberg diende met zijn uitgebreide park als feeërieke achtergrond. De bezoeker werd uitgenodigd op een Echt Gezellig Feest. Echt gezellig, anders moet je het niet omschrijven.

Vroege vogels werden bij een hapje en een drankje geëntertaind door twee troubadours en een duo clowns. Na een valse start door toedoen van een gesprongen zekering, bracht de jongerenwerking JOS (Jongeren Ontspannen Samen) een zelfgecreëerd toneeltje op de planken. Bruisend van enthousiasme staken zij de lont aan van een vat originaliteit dat van alle medewerkers van Feest Op Komst afstraalde. Een twintigtal streat-dancers losten de jongeren af met hippe dans. Aangemoedigd door al die jeugdige beweeglijkheid, mocht men daarna door de avondschemering het park verkennen dat voor de gelegenheid bezaaid was met Vrolijke Vrienden. Het werd een wandeling door een park van sferen. Je zorgen hing je aan de overhangende takken van de bomen en enkel je ontvankelijkheid bleef over. Vlammetjes van fakkels leidden je over groene paadjes langs bijzondere mensen naar een harmonie met gelijkgestemde zielen. Het is een zonderling die alle bijzonderheden van Feest Op Komst heeft bijgewoond maar nodig was dat niet.

Rond een vuur werd Afrikaanse dansinitiatie gegeven en daar waren heel wat gegadigden voor te vinden. Begeleid door djembemuziek dansten heel wat schaduwen op de contouren van vervallen gebouwtjes in het park. Wie iets kalmer van de avond wou genieten, kon terecht bij een koortje dat Familie Von Trapp-gewijs op een trapje een frisse noot aan het feest bezorgde. Even verder liep je pardoes tegen een man die prachtige verhalen vertelde over de dieren in het bos en daarna als vuurspuwer oranje-rode wolken in het park blies. Voor de kleineren was er een prachtig schaduwspel. Als je even later de aromatent was gepasseerd waar allerlei geuren je neus tintelden, kon je een volwassenenkoor met bravoure horen zingen of genieten van de prachtige Afrikaanse dansers op blote voeten. Ergens in een uithoek van het park –symbolisch?- was een film te zien over de gejaagdheid van het moderne leven, maar meer mensen verkozen een muzikale vertelling van een man die fluisterde rond een vuur.

Eenmaal ook de frisse nacht was ingetreden, werd alle menselijke warmte bijeengebracht in de Grote Tent waar Ronny Mosuse met gitaar in de hand de vrolijke stemming perfect bespeelde. Er werd gezongen, gedanst en gelachen door iedereen (niet in het minst door Ronny Mosuse zelf). De uitbundigste zielen trokken daarna de dansvloer op voor een deugddoende fuif.
Een avond als deze doet mensen samenkomen, naar elkaar toe komen. Wie erbij was, kon spreken van een Echt Gezellige Avond. Feest Op Komst was een feest om te genieten van elkaar. En dat zou meer moeten kunnen. Dat we wat meer genieten van elkaar en er een warm hart aan overhouden, aldusThomas Derveaux, één van de vele begeesterde jonge Feesters. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken