Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Lourdes: gebed via internet

Lourdes: gebed via internet
LOURDES (Zenit/Kerknet.be/RKnieuws) - Mensen die dat wensen of die onmogelijk zelf naar Lourdes kunnen reizen, kunnen voortaan hun gebedsintenties voor het bedevaartsoord via internet doorsturen.
Dat is het gevolg van de ruimere mogelijkheden van de vernieuwde <a href=?http://www.lourdes-france.com? target=?_blank?>internetpagina van Lourdes</a>. Pierre Adias, de verantwoordelijke voor de communicatie van Lourdes, zegt dat men de spirituele rijkdom van het heiligdom dankzij internet voortaan ook tot bij de mensen kan brengen, die fysiek beperkt zijn om de verplaatsing naar Lourdes te maken.

Momenteel ontvangt men dagelijks gemiddeld 393 gebedsintenties via electronische post. In 1999 waren er dat nauwelijks 6 per dag. Ook de website kent steeds meer bezoekers. Vorig jaar waren er dagelijks 10.500 opvragingen. Daarnaast bezochten het voorbije jaar nog eens 6 miljoen bedevaarders het populaire Franse bedevaartsoord.
 
 

 

Rorate Zoeken