Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Europese uitbreiding wordt in Brussel oecumenisch gevierd

Europese uitbreiding wordt in Brussel oecumenisch gevierd
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Op donderdag 29 april om 18.30 uur heeft er in de Dominicanenkerk aan het Jubelpark in Brussel een oecumenische viering plaats ter gelegenheid van de historische uitbreiding van de Europese Unie met tien nieuwe lidstaten. De plechtigheid wordt vanaf 18 uur vooraf gegaan door orgelmuziek uit de nieuwe lidstaten.


De oecumenische plechtigheid wordt bijgewoond door vertegenwoordigers van de belangrijkste Europese christelijke tradities. Het initiatief wordt onder meer gesteund door de Europese ontwikkelingsorganisaties die verbonden zijn met de Wereldraad van Kerken, de vertegenwoordigingen in Brussel van de Grieks-orthodoxe en de Russisch-orthodoxe Kerk, de Migrantencommissie van de Europese Kerken en de Raad van de Bisschoppenconferenties van de Europese Gemeenschap. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken