Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Arinze: Geen communie voor pro-abortus politici

Arinze: Geen communie voor pro-abortus politici
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Katholieke politici die voor abortus zijn, zouden niet de communie mogen ontvangen. Dat zei kardinaal Arinze desgevraagd op een persconferentie bij de presentatie van "Redemptionis Sacramentum." Kerry reageerde een paar uur later al in een toespraak.
In het Redemptionis Sacramentum wordt bevestigd dat een Katholiek die in staat van zware zonde is, eerst moet biechten voordat hij weer te communie gaat. Arinze weigerde om in te gaan op de vraag of die situatie op gaat voor de Katholieke presidentskandidaat John F. Kerry. "De norm van de Kerk is helder," aldus Arinze. "De Kerk bestaat ook in de Verenigde Staten. Er zijn bisschoppen daar, laat hen het interpreteren."

Toen hem algemener werd gevraagd of een priester communie moet weigeren aan politicus die voor abortus is, antwoordde Arinze: "Ja. Als de persoon de Communie niet zou moeten ontvangen, dan moet die hem niet gegeven worden."

Reactie John Kerry

John Kerry reageerde snel. Tijdens een bijeenkomst met vrouwenrechtengroepen op vrijdag verklaarde hij nogmaals voor een vrije keuze rond abortus te zijn. "Ik geloof dat we in het jaar 2004 een president verdienen die begrijpt dat een sterker Amerika er één is waar vrouwenrechten precies dát zijn, rechten, geen politieke wapens die gebruikt kunnen worden door de politici van dit land," aldus Kerry.

De man die hoogstwaarschijnlijk de presidentskandidaat voor de Democratische partij zal zijn kondigde aan dat Amerika "een verandering van leiderschap" zou ondergaan om "het recht van keuze te beschermen."

Selectief

Catholics for a Free Choice, een progressieve katholieke organisatie in de Verenigde Staten, verwijt de critici van Kerry dat ze te selectief zijn met hun kritiek. Er zijn immers meerdere Katholieke politici die pro-abortus wetgeving steunen, maar zij liggen niet onder vuur.
 
 

 

Rorate Zoeken