Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Aartsbisdom verwacht 1300 jongeren op Jongerenmanifestatie ´On Line´

Aartsbisdom verwacht 1300 jongeren op Jongerenmanifestatie ´On Line´
Zutphen (RKNieuws.net) - Op zaterdag 15 mei 2004 is weer de Jongerenmanifestatie 'On Line' in de Emmanuelkerk in Zutphen. Voor deze manifestatie verwacht de organisatie zo'n 1300 jongeren, begeleid door ongeveer 300 volwassenen.
De manifestatie start 's morgens om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Het thema is 'On Line'. Jongeren worden uitgedaagd om samen te praten en te werken rondom het thema. Wat is het om echt contact met iemand te hebben? Met wie ben je 'On Line'? Hoe (mis)lukt dat contact? Tijdens workshops kan het thema verder uitgediept worden. Enkele workshops die worden gegeven zijn: Rap, Sign Language, Graffity, Stepdance, Artstraws en Emieheg nedroow.

Aan deze Jongerenmanifestatie is een wedstrijd verbonden. Hoe kun je het best het thema 'On Line' uitbeelden? Gevraagd wordt een symbool te bedenken bij het thema. De (vooraf) ingezonden werkstukken worden op de dag van de manifestatie beoordeeld.

Voor de begeleiders is een apart programma. Naast beoordeling van de ingezonden werkstukken , kunnen de begeleiders deelnemen aan een workshop Expedition, de map vol suggesties over wat je met jongeren na het vormsel kunt doen, een workshops Verhalen vertellen, Theater en Infomarkt.

Dankzij het overweldigend aantal deelnemers en begeleiders heeft de organisatie, op last van de brandweer, besloten het programma enigzins aan te passen. De gezamenlijke activiteit in de kerk moet nl. in tweeën gesplitst worden.
 
 

 

Rorate Zoeken