Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nederlandse Jezuïet Jan Stuyt nieuwe directeur JRS Europe

Nederlandse Jezuïet Jan Stuyt nieuwe directeur JRS Europe
Brussel RKNieuws.net - De Nederlandse Jezuïet Jan Stuyt is onlangs in Brussel benoemd tot directeur van Jesuit Refugee Service (JRS) Europe. Hij volgt hierbij de huidige directeur John Dardis op, die benoemd is tot nieuwe provinciaal van Ierland.
Jan Stuyt (1950) studeerde civiel recht in Leiden en theologie in Amsterdam en in Rome. In 1976 trad hij toe in de Jezuïeten orde en in 1983 tot priester gewijd. Van 1983 tot 1988 en van 1994 tot 2003 was hij pastoraal werkzaam in Nederland. Van 1988 tot 1994 werkte Stuyt als juridisch adviseur en in het pastoraal in Maleisië, Thailand, Honkong en voormalig Joegoslavië.
Zijn nieuwe taak zal hij opnemen met ingang van juli aanstaande.

Meer informatie over Jesuit Refugee Service kunt u vinden op hun site: <a href="http://www.jrseurope.org/" target="http://www.jrseurope.org/">www.jrseurope.org</a>
 
 

 

Rorate Zoeken