Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Heilige Stoel roept op tot nucleaire ontwapening

Heilige Stoel roept op tot nucleaire ontwapening
NEW YORK (Zenit/RKniews) - "Nucleaire wapens zijn een bedreiging voor de mensheid. Echte vrede kan niet gebaseerd zijn op nucleaire wapens," aldus de vertegenwoordiger van de Permanente Vertegenwoordiging van de Heilige Stoel bij de Verenigde Naties.
Aartsbisschop Celestino Migliore sprak zijn zorgen uit tijdens een bijeenkomst van de voorbereidende commissie voor de in 2005 op stapel staande Conferentie ter Herziening van het Non-proliferatieverdrag.

Internationale controle

Migliore: "De Heilige Stoel herhaalt haar standpunt dat een vrede gebaseerd op nucleaire wapens niet een vrede kan zijn, die we in de 21ste eeuw zoeken. Het is tijd geworden dat alle staten (...) nucleaire ontwapening in goed vertrouwen en onder strikte internationale controle gaan nastreven."
 
 

 

Rorate Zoeken