Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Iraakse katholieke leider: religieuze vrijheid blijft

Iraakse katholieke leider: religieuze vrijheid blijft
WASHINGTON (CNS/RKnieuws) - Een Chaldeeuwse katholieke leider in Irak verwacht dat de nieuwe religieuze vrijheid zal blijven voortduren.
Yousif Ibrahim, patriarchaal administrator voor het Chaldeeuwse diocees van As Sulaymaniyah vertelde Catholic News Service dat zijn diocees goede contacten heeft met de locale overheid, zelfs onder de repressie van voormalig dictator Sadam Hussein. Hij gelooft dat deze relaties zullen voortduren, zelfs als Irak de sharia-wetgeving zou aannemen. H

Nieuwe kerk

Ibrahim vermeldde dat de overheid gelden beschikbaar gesteld heeft om een nieuwe Katholieke kerk te laten bouwen, net zoals zij doet voor de bouw van moskeeën.
 
 

 

Rorate Zoeken