Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Indonesische bisschop vreest "killing fields" als de situatie escaleert

WASHINGTON (CNS/RKnieuws) - Angst dat een recente golf van dodelijk geweld in Ambon (Molukken) kan ontaarden in een massaslachting van ongekende proporties heeft de plaatselijke bisschop een dringende oproep gedaan op de Verenigde Naties het geweld te stoppen.
Mgr. Petrus Mandagi van Ambon: "Als de centrale overheid dit geweld niet kan eindigen, zal Ambon veranderen in haar eigen killing fields". Hiermee verwijst hij naar de lugubere bijnaam die Vietnam gekregen heeft van de Amerikaanse soldaten, die er met honderden tegelijk stierven.

´Doden is makkelijk´

"Er is geen wet hier. Het is te gemakkelijk te moorden. Zij die willen doden en huizen willen platbranden, kunnen dat gerust doen, want er is geen wet hier." De geweldadigheden braken uit op 25 april toen moslims zich geprovoceerd voelden door demonstrerende christenen, die de mislukte onafhankelijkheid van Indonesië 54 jaar geleden vierden.
 
 

 

Rorate Zoeken