Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gezinssymposium in Zagreb: huwelijk en familie moeten gesterkt worden

Gezinssymposium in Zagreb: huwelijk en familie moeten gesterkt worden
ZAGREB (Kath.net/RKnieuws) De deelnemers aan een symposium in Zagreb pleiten voor een versterking van het huwelijk en de familie. Onder het thema 'De familie in het centrum van kerk en gemeenschap?' kwamen duizenden mensen bijeen voor de middel-Europese katholiekendag van 23 tot 25 april.
In een gemeenschappelijke slotverklaring staat: "Het huwelijk en de daarop gebaseerde familie met kinderen, staat voor ons allemaal (en ook voor de meeste Europese burgers) op de eerste plaats." De kerk is "in haar werken verplicht een omvattende familiepastoraat te ontwikkelen op diverse niveaus."

Gescheidenen

De kerk is verplicht "de broeders en zusters, wiens huwelijk niet geluk is en die uit elkaar gegaan zijn" te helpen. Behalve rechtsbijstand zijn menselijke solidariteit, nabijheid, engagement in de gemeente, gebed en geloofsondersteuning nodig."

Staatsverplichtingen

De staat moet door wetgeving een "gezinsvriendelijke atmosfeer creëren." Ook moet zij voor de gezinnen "goede matieriële en ideële omstandigheden" geven. "In het bijzonder is de rol van de media van belang, die ervoor kunnen zorgen dat het huwelijk en de familie positief in het nieuws komen."
 
 

 

Rorate Zoeken