Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Volwassen doopleerlingen dagen de Kerk uit

Volwassen doopleerlingen dagen de Kerk uit
ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Het aantreden van volwassen doopleerlingen, ook wel catechumenen genoemd, is een grote uitdaging voor de kerk. Dat schrijft Kerk + Leven naar aanleiding van de dertiende Nationale Dag van het Catechumenaat waarvoor er ook belangstelling was uit Nederland en Frankrijk.
In de leerschool van het geloof blijft men een leven lang leerling. Bovendien wijzen de nieuwkomers de Kerk in wezen op haar missionaire dimensie in de wereld van vandaag, ook in de plaatselijke parochie.

Voorlopig loopt het in België niet zo´n vaart met volwassen nieuwkomers. In Frankrijk daarentegen werden de voorbije Paasnacht opnieuw meer dan drieduizend bekeerlingen gedoopt en gevormd. Vooral in Franstalig Brussel draait het cathecumenaat goed. In Wallonië scoort vooral het bisdom Doornik goed. Het catechumenaat zal in de toekomst aan belang winnen.

"Nieuwe katholieken zijn niet meer weg te denken uit het levensbeschouwelijke landschap", zegt de Antwerpse theoloog Eddy Van Waelderen. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken