Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vijfdelige bijbelreeks in Torhout

Vijfdelige bijbelreeks in Torhout
TORHOUT (RKnieuws.net) - Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) organiseert in het raam van de diocesane vorming voor religieuzen een bijbelreeks voor alle geïnteresseerden. In "Bijbelse woorden over schuld, verzoening en bevrijding" zoekt Noël Bonte, professor exegese aan het grootseminarie te Brugge, naar inspirerende antwoorden in de bijbelteksten op vragen als: hoe gaat de bijbel om met de schuldvraag, hoe verwoordt de bijbelse mens zijn of haar ervaring met kwetsuren, hoe gaat de bijbels-gelovige mens om met eigen kwetsuren en wat betekent bevrijding vanuit een hedendaagse bijbelse visie?
De reeks omvat vijf lesnamiddagen (telkens twee lesuren en een verwerkingsmoment). Locatie: diocesaan centrum 'Virgo Fidelis' (Bosdreef 5) in Torhout. Data: maandag 10 & 17 mei en 7, 14 & 21 juni, telkens van 14 tot 17 uur.

Inschrijven door overschrijving van 37 euro op rekening 775-5843716-69 van CCV, Bosdreef 5, 8820 Torhout. Omwille van de eenheid van de cursus is het belangrijk de volledige reeks te volgen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken