Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

´Oecumene over Eucharistie voortzetten´

´Oecumene over Eucharistie voortzetten´
BRUSSEL (KerkNet/LWF/RKnieuws.net) - Sven Oppegaard, de algemene secretaris van de Lutheraanse Wereldbond, roept op de belangrijke oecumenische dialoog over de viering van de eucharistie voort te zetten "opdat de verenigende kracht van de heilige Communie ook in de praktijk meer en meer een gedeelde schat binnen de ene oecumenische beweging kan worden."
Oppegaard reageert daarmee op de op 23 april gepubliceerde Vaticaanse instructie Redemptoris Sacramentum.

Eucharistische gastvrijheid

Hij onderstreept dat het document, "waarin het Vaticaan de al bestaande eucharistische praktijk vastlegt", impliciet enkele betekenisvolle verschillen tussen de kerkelijke tradities bevestigt, onder meer met betrekking tot de eucharistische gastvrijheid, maar tegelijk ook duidelijk maakt dat katholieken en lutheranen heel wat gemeenschappelijk hebben: "Het is een geldige uitdrukking van het geloof van de universele Kerk op het vlak van de eucharistie, waarvan de praktische consequenties echter kunnen verschillen."
 
 

 

Rorate Zoeken