Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Romano Prodi: "Europese christenen willen een belangrijke rol in de wereld"

DEN BOSCH (RKNieuws.net) - In Stuttgart namen zaterdag meer dan 10.000 Europese christenen deel aan de manifestatie ´Samen voor Europa´. In Den Bosch vond een parallelle bijeenkomst plaats waaraan honderden mensen deelnamen.
Soortgelijke bijeenkomsten waren in nog ruim 150 andere steden in Europa georganiseerd. Tijdens de dag in Den Bosch was er een rechtstreekse satellietverbinding met Stuttgart, waardoor ook geluisterd kon worden naar sprekers in Duitsland, zoals de stichteres van de Focolarebeweging Chiara Lubich.

Prodi

In Stuttgart sprak Romano Prodi, de voorzitter van de Europese Commissie over de nieuwe politiek van Europa en de plek van Europa binnen de wereld. "Wij als christenen in Europa willen een belangrijke rol in de wereld," aldus Prodi. "We willen de wereld niet overheersen, maar we willen wel met daadkracht aanliggen aan het banket van de Heer."

Oecumenisch

De dag in Den Bosch werd opgeluisterd met dans, muziek en zang. Tijdens een oecumenische gebedsviering namen vertegenwoordigers uit verschillende kerken het woord, waaronder ds. Bakker van de Raad van Kerken in Nederland, mgr. Hurkmans, de bisschop van 's-Hertogenbosch en ds. B. Wallet van de Protestantse Kerk Nederland.

De dag werd vanuit Stuttgart besloten met een verklaring van de verantwoordelijken van een aantal bewegingen en gemeenschappen.

(Lieke Titulaer/rv)
 
 

 

Rorate Zoeken