Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Belga: ´Kardinaal Joos op conferentie extreem-rechts´

Belga: ´Kardinaal Joos op conferentie extreem-rechts´
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De franstalige katholieke vereniging "Belgique et Chrétienté" kondigt op haar website aan dat er op 13 mei in Brussel een conferentie wordt georganiseerd "over christelijke verplichtingen die moeten worden nageleefd en gezinswaarden die moeten worden verdedigd". Spreker is kardinaal Gustaaf Joos.
"Belgique et Chrétienté" staat volgens het persagentschap Belga bekend als behorende tot het extreem-rechtse landschap. Haar voorzitter Alain Escada was volgens het persagentschap vroeger achtereenvolgens bij het Front Nouveau de Belgique (FNB) en het Front National.

Escada was volgens Belga ook oprichter van het anti-semitische en pro-nazi tijdschrift "Polémique-Info" en actief lid van de "Fraternité Saint-Pie X", die trouw zou zijn aan de antisemitische doctrine van Charles Maurras.

Het broederschap is sinds enkele jaren eigenaar van de Sint-Jozefskerk op het Frère Orban-plein in Brussel.

Verschillende media in Vlaanderen namen vandaag het bericht van Belga over. Volgens sommigen echter zijn de aantijgingen onterecht en is er sprake van een 'hetze' tegen kardinaal Joos (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken