Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal: "Schepping van Europa is een wonder van Schuman"

BRUSSEL (KerkNet/LaCroix/RKNieuws.net) - Kardinaal Paul Poupard, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Cultuur, noemt het ontstaan van Europa "een wonder dat in aanmerking moet komen voor de zaligverklaring van Robert Schuman".
Het bisdom Metz kondigde onlangs aan dat de diocesane fase in de zaligverklaring van Robert Schuman, de 'Vader van Europa', eind van de maand wordt afgesloten. Daarna worden de gegevens overgedragen aan de Congregatie voor de Heiligverklaringen.

Maar voordat Shuman ook daadwerkelijk zalig wordt verklaard, moet er ook nog een aan hem toegeschreven wonder erkend worden. Kardinaal Paul Poupard vindt dat het tot stand komen van de Europese Eenmaking daarvoor eigenlijk in aanmerking moet kunnen komen. "Ja, natuurlijk, de schepping van Europa is een wonder", aldus de kardinaal bij de inhuldiging van het gerestaureerde Schumanhuis in Scy-Chazelles (Moezel).

Het proces voor de zaligverklaring van Schuman ging in 1990 van start en op 29 mei wordt de diocesane fase afgerond. Philippe Hiegel, de communicatieverantwoordelijke van het bisdom Metz, wees afgelopen vrijdag erop dat de paus tijdens privé-ontmoetingen een meer dan gewone belangstelling betoont voor de zaligverklaring van Schuman. "Maar iedere zaligverklaring vereist natuurlijk een authentiek erkend wonder, wat nog niet het geval is."
 
 

 

Rorate Zoeken