Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Herontdekking Rozenkrans

Herontdekking Rozenkrans
ROME (KerkNet/Zenit) - Ernesto Olivero, een gewezen bankier en vader van drie kinderen, vertelt in een gesprek met het persagentschap Zenit dat de rozenkrans allesbehalve oudbollig is. Hij doet zijn uitspraken naar aanleiding van de rozenkransmaand en de oproep van Paus Johannes Paulus II om tijdens de maand oktober dagelijks de rozenkrans te bidden voor de vrede.
De bankier Olivero, die stichter was van een organisatie die jongeren in staat stelt om een tijdje als missionaris in een Derde Wereldland te werken, werd ooit persoonlijk door Moeder Theresa voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de vrede.
Olivero verteld dat hij de rozenkrans altijd bij zich heeft en dat hij een onschatbare waarde heeft voor de wereld van vandaag: “In zo’n gekke wereld kan enkel een vrouw, Maria, de mens de vrede helpen hervinden”. Olivero vreest dat als de mens niet in staat is de wijsheid terugvinden die hem op weg zet naar God, enkel de chaos nog zal overblijven.
“De rozenkrans is een herhaling die vol is van betekenis en liefde (...) Soms, als ik de rozenkrans aan het bidden ben, wordt ik gepijnigd door de het feit dat ik niet begrijp wat ik aan het zeggen ben, dat ik verstrooid ben, maar ik wijd enkel tijd aan God doorheen Maria”.
Olivero meent dat de rozenkrans ook aan jongeren besteed is: “Het is een gebed dat gekenmerkt is door zijn eenvoud, en wie eenvoudig is begrijpt alles. Jongeren zijn eenvoudig. Hoe dan ook zou ik elke jongere die de rozenkrans wil bidden aanbevelen God te ontmoeten, door het stil te maken voor God als een aanzet naar de rozenkrans, (en zich daarna te verdiepen in het gebed) met zijn schijnbare herhaling”.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken