Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Fonds Kanunnik Herman Servotte opgericht aan KU.Leuven

Fonds Kanunnik Herman Servotte opgericht aan KU.Leuven
LEUVEN (RKnieuws.net) - Aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU.Leuven) is het Fonds Herman Servotte opgericht. Het fonds is genoemd naar de hoogleraar Engelse literatuur en vice-rector van de Leuvense universiteit Kanunnik Servotte die in januari overleed.


Het fonds wil de wetenschappelijke studie van de Engelse
literatuur bevorderen en ondersteunen. Vanaf 2005 zal het Fonds een tweejaarlijkse Herman Servotte
Lecture organiseren waarbij een vooraanstaand Engelstalige schrijver wordt uitgenodigd een lezing te geven over de rol van haar of zijn literair werk in de samenleving. Bij die gelegenheid zal tevens de
Herman Servotte Prize uitgereikt worden aan de auteur van een bijzonder verdienstelijke eindverhandeling of meesterproef die beantwoordt aan de doelstelling van het Fonds. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken