Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Spirituele honger in de welvaartsstaat

Spirituele honger in de welvaartsstaat
GENT (RKnieuws.net) - Spirituele honger in de welvaartsstaat: dat is het thema van een colloquium dat op woensdag 26 mei in het Vormingscentrum Guislain in Gent georganiseerd wordt.
"Verhoogt meer welvaart het menselijk geluk? In een situatie van armoede, zeer zeker. Maar onderzoekers van menselijk geluk leren ons dat voorbij een bepaald welvaartsniveau de band tussel welvaartsniveau en geluksgevoel veel minder evident is. Daarover gaat dir colloquium", aldus de organisatoren.

Aan dit initiatief wordt onder andere meegewerkt door Broeder Stockman, generale overste van de broeders van Liefde, door Eddy Van Tilt van Oikonde en door prof. Koen Raes van de universiteit van Gent.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken