Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Op naar honderd jaar scouting

Op naar honderd jaar scouting
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Vlaamse scouts en gidsen hebben het licht op groen gezet voor de voorbereiding van het eeuwfeest van 100 jaar scouting. Dat bereikt zijn hoogtepunt met de Jamboree anno 2007. Het is de bedoeling dat er tegen de volgende verbondsraad al een concept van deze viering wordt voorgelegd.


Ook het Groepsleidingscongres van 24 april 2005 werd aangekondigd. Daar wil men alle groepsleiders van de Vlaamse katholieke scouts en gidsen verzamelen om na te gaan hoe ze concreet invulling kunnen geven aan de thema’s uit ‘Kijk op Scouting: emancipatie en zelfstandigheid; solidariteit met de wereld en levensbeschouwing’. Dat congres zal vooral bepalend zijn voor de identiteit van de beweging naar de toekomst.

Op de recente verbondsraad werd ook bepaald dat de verbondsaalmoezenier voortaan kan ingevuld worden als voltijdse staftaak om zo gestalte te geven aan zingeving binnen scouting. Nog deze zomer neemt Naomi Van der velden afscheid als verbondsaalmoezenier en ook David Crabbé neemt afscheid als vrijgestelde voor AVC- stadsondersteuning Brussel. Tegen die tijd moet er opvolging zijn voor beide functies. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken