Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vooraanstaande Amerikaanse bisschop: Geef Kerry de Communie

Vooraanstaande Amerikaanse bisschop: Geef Kerry de Communie
WASHINGTON (RKnieuws.net/NCR) - De voormalige voorzitter van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, aartsbisschop Daniel Pilarczyk, vindt dat presidentskandidaat John F. Kerry gewoon de Communie mag ontvangen. Dat zegt hij in een gesprek met National Catholic Reporter.
Pilarczyk wordt beschouwd als een belangrijke vertegenwoordiger van de gematigde vleugel van de Amerikaanse bisschoppenconferentie.

Hij zal Kerry niet de Communie weigeren, in afwachting van de resultaten van een onderzoek van kardinaal McCarrick. Die heeft al door laten schemeren terughoudend te staan tegenover het weigeren van de Communie aan politici als Kerry die voor abortus zijn.

Pilarczyk steunt deze houding. "We moeten heel voorzichtig zijn met het weigeren van sacramenten aan mensen op basis van hun overtuigingen, vooral wanneer het om politieke overtuigingen gaat. Het laatste wat elke kerk, of een vertegenwoordiger van de kerk wil doen, is iemand onterecht de sacramenten weigeren," aldus Pilarczyk.

Verkiezingen

De uitspraken van Pilarczyk zijn gunstig voor Kerry. Pilarczyk is namelijk bisschop in de staat Ohio, waar een stevige strijd wordt verwacht tijdens de verkiezingen in november.
 
 

 

Rorate Zoeken