Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

VSKO blokt netoverschrijdende scholengemeenschappen af

VSKO blokt netoverschrijdende scholengemeenschappen af
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Katholieke basisscholen die van plan zijn volgend schooljaar in een netoverschrijdende scholengemeenschap te stappen, zetten zichzelf buiten de katholieke koepel. Die waarschuwing stuurt het Vlaams Secretariaat van het Katholieke Onderwijs (VSKO) uit naar haar leden. Dat meldt "De Tijd" woensdag.

"Het opgaan in scholengemeenschappen maakt een eigen
personeelsbeleid onmogelijk en tast onze vrijheid van onderwijs aan", zegt Beatrijs Pletinck, de secretaris-generaal van het katholieke basisonderwijs.

Bepaalde netoverschrijdende samenwerkingen wijst het VSKO niet af, zoals samenwerkingsovereenkomsten om infrastructuur te delen of leerlingenvervoer te organiseren. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken