Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholieke Kerk in Ierland kampt met roepingentekort

Katholieke Kerk in Ierland kampt met roepingentekort
Dublin (KerkNet/CWN) - Er zullen dit jaar slechts acht studenten van het Ierse nationale seminarie tot priester gewijd worden. Vorig jaar studeerden aan het enige nog resterende Ierse nationale seminarie van St. Patrick's in Maynooth 27 nieuwe priesters af.
Het aantal nieuwe priesters dat in Ierland zelf wordt opgeleid, bereikt daarmee een nieuw diepterecord. Ook in Ierland, ooit een van de katholiekste landen van Europa, grijpt de secularisering blijkbaar steeds verder om zich heen. Daarnaast worden wel nog enkele priesters opgeleid aan het Ierse college in Rome, maar ook daar is het aantal priesterkandidaten niet echt indrukwekkend.

Dit jaar worden voor de 26 Ierse bisdommen samen slechts 10 priesters gewijd. Het aartsbisdom Dublin heeft slechts één nieuwe priester.
Voor priester Kevin Doran, de roepingenverantwoordelijke van de Ierse bisschoppen, is het duidelijk dat verschillende factoren bijdragen in de Ierse roepingencrisis, inclusief het feit dat jonge mensen vandaag steeds minder vaak engagementen voor lange tijd aangaan en de vaststelling dat mensen steeds minder geloven.
 
 

 

Rorate Zoeken