Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus trekt weer van leer tegen terreur

Paus trekt weer van leer tegen terreur
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Joannes Paulus II heeft donderdag opnieuw een oproep gedaan tegen de terreur, in het bijzonder in Afrika en het Midden-Oosten. Tegelijk noemde hij de terreur en het terrorisme een aantasting van de menselijke waardigheid.


"We kunnen niet in vrede leven en ons hart kan geen rust kennen zolang niet alle mensen waardig behandeld worden." Hij voegde eraan toe dat de terreur voor destabilisatie zorgt in verschillende regio´s in de wereld, in het bijzonder in het Midden-Oosten. Daarom moet hier ook een krachtenbundeling komen van alle mensen van goede wil opdat vrede mogelijk wordt.

De paus onderstreepte de toenemende berichten over de schending van de mensenrechten, onder meer over de foltering van mannen, vrouwen en kinderen. Ze worden ernstig aangetast in hun waardigheid in tegenspraak met de universele rechten van de mens, aldus de paus. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken