Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Levensbeschouwelijke bijstand bij rampen

Levensbeschouwelijke bijstand bij rampen
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Belgische Bisschoppenconferentie heeft zich op vraag van de commissie Rechtvaardigheid en Vrede gebogen over een voorstel voor levensbeschouwelijke bijstand bij provinciale rampenplannen. De bisschoppen zijn voor het project gewonnen.


Volgens perswoordvoerder Toon Osaer zal het project per bisdom worden uitgewerkt. Het is onder meer de bedoeling dat in de provinciale rampenplannen ook telefoonnummers opgenomen worden van personen waarbij men bij rampen terecht kan voor geestelijke bijstand.

In andere Europese landen bestaat er al lang een dergelijk systeem. Daar zijn binnen kerkelijke kringen zelfs speciaal opgeleide mensen beschikbaar en is er een uitgewerkt plan voor geestelijke bijstand bij rampen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken