Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kennismaking met Alpha Belgium

Kennismaking met Alpha Belgium
BRUSSEL (RKNieuws.net) - Statistieken leren dat er een groeiende honger naar ´het religieuze´ is, maar dat zoekende mensen daarvoor niet de weg naar het christelijk geloof opgaan.


De geloofsgemeenschappen zoeken naar eigentijdse wegen om mensen met het geloof kennis te laten maken. De Alphacursus is hiervoor een instrument.

De Alphacursus biedt nieuwsgierigen alsook ´getrouwe gelovigen´ de kans om de levenskracht van het geloof te onderzoeken. Het programma biedt aan de parochie of geloofsgemeenschap een format om in alle openheid en vrijheid in contact te treden met buitenstaanders of nieuwkomers.

Ook in België hebben verschillende kerken, parochies en geloofsgemeenschappen ervaring opgedaan met de Alphacursus. Een team vrijwilligers wil deze ervaringen bundelen en ter beschikking stellen. Dit team (Alpha Belgium) wil plaatselijke Alpha-initiatieven ondersteunen; Alpha Belgium onderhoudt ook het contact met HTB, de Anglicaanse parochie waar de Alphacursus is ontstaan en uitgewerkt.

Op zaterdag 12 juni organiseert Alpha Belgium een eerste ontmoetingsdag voor elkeen die met de Alphacursus aan de slag is of geïnteresseerd is in de mogelijkheden en werking van de Alphacursus.

De ontmoetingsdag (van 10 tot 15.30 uur) gaat door in de fraterniteit ´De goede Herder´ in Brussel.

Meer informatie en inschrijvingen: www.alphacursus.be. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken