Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Moskee mag er niet komen"

VILVOORDE (RKnieuws.net) - Een groep handelaars en andere bewoners van de Mechelsesteenweg in Vilvoorde starten een rechtsprocedure om de komst van een moskee te verhinderen. Ze wijzen hierbij op procedurefouten bij de toekenning van de vergunning.


Volgens burgemeester Dehaene (CD&V) is alles echter wettelijk in orde en zal de nieuwe gebedsruimte geen problemen stellen daar het de verhuis van
een bestaande moskee betreft.

De nieuwe moskee is nodig omdat de bestaande gebedsruimte aan de Mechelsesteenweg te krap en te onveilig is geworden. Het Vilvoordse schepencollege leverde zopas een stedenbouwkundige vergunning af voor de verbouwing van een voormalig bedrijfsgebouw even
verderop aan dezelfde weg ondanks de protestpetitie van het comité "Geen reuzenmoskee in onze wijk´ die in maart 2003 nog 3.000 handtekeningen opleverde. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken