Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Veertig jaar Pro Arte Christiana

Veertig jaar Pro Arte Christiana
VAALBEEK (RKnieuws.net) - Kunstencentrum Pro Arte Christiana in Vaalbeek (Oud-Heverlee) viert in 2005 zijn veertigste verjaardag met retrospectieven van pater Geroen De Bruycker en van zijn collega Rik Van Schil en een groepstentoonstelling met kunstenaars die al decennia verbonden zijn met de werking.

De Bruycker en Van Schil lagen in 1957 aan de basis van de oprichting van Pro Arte Christiana. In 1965 opende Pro Arte Christiana een centrum voor religieuze kunst. Sindsdien zijn er al honderden tentoonstellingen gehouden. Het centrum bood in de loop der jaren ook een forum voor jonge artiesten. Zo was er ooit werk te bezichtigen van Panamarenko, Fred Bervoets en Roger Raveel. Nu organiseert het centrum jaarlijks vijf tentoonstellingen. Vorming en opleiding vormen ook een belangrijke pijler binnen de werking. Al vele jaren worden cursussen tekenen, boetseren, beeldhouwen, schilderen en kantklossen ingericht voor volwassenen. De jeugdateliers schilderen en beeldhouwen voor kinderen hebben een blijvend succes. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken