Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wereldjongerendagen moet voor jongeren positieve kerkervaring zijn

Wereldjongerendagen moet voor jongeren positieve kerkervaring zijn
BRUSSEL (KerkNet/Katholisch.de/KNA) - De Wereldjongerendagen (WJD) moeten de deelnemers een nieuwe ervaring van Kerk geven, waardoor de jongeren de negatieve, frustrerende blik op het instituut - die momenteel in Duitsland heerst - verliezen", zegt bisschop Bode van het Duitse Osnabrück.
Mgr. Bode zegt zelf niet meteen een grote fan te zijn van massabijeenkomsten, maar aan de andere kant hebben jongeren in onze geseculariseerde wereld zulke ervaringen van kerkzijn nodig.

De kosten van de Wereldjongerendagen in Keulen worden op 100 miljoen euro geschat. Dat bedrag moet samengebracht worden via het inschrijvingsgeld van de deelnemers, de financiële inbreng van de Kerk, overheid en sponsors. In alle Duitse parochies vindt ook een collecte plaats. De Duitse katholieke Kerk plant ook nog een loterij en tal van andere kleinere acties die nog wat extra inkomsten moet opleveren.
 
 

 

Rorate Zoeken