Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Sodano: wapenuitgaven beroven burgers van voorzieningen

Sodano: wapenuitgaven beroven burgers van voorzieningen
VATICAANSTAD (CNS/RKnieuws.net) - Het kopen van wapens ontneemt veel burgers de vervulling van primaire behoeften, zoals voedsel, onderwijs en gezondheidszorg. Dat stelt de Vaticaanse staatssecretaris kardinaal Sodano. Juist door de levensstandaard te verhogen draagt een land meer bij aan stabiliteit en vrede, schrijft hij in een brief aan de Organisatie van Amerikaanse Staten.
De verklaring kwam gisteren uit en is gericht aan de Ecuadoriaanse minister van Buitenlandse Zaken Zuguilanda. Hij is dit jaar gastheer voor een ontmoeting tussen Midden-Amerikaanse staten in Quito. Sodano schrijft dat "zelfs vandaag de dag, nog veel welvaart verspilt wordt aan het nastreven van nóg geavanceerdere wapens terwijl datgene wat noodzakelijk is voor volledig menselijke ontwikkeling ontbreekt."

In een eerdere brief, aan de organisatie noemt Sodana democratie "essentieel voor de sociale, politieke en economische ontwikkelingen van Amerika." Die democratie kan naar zijn mening alleen gebouwd worden op "dialoog, die de basis is voor een betere samenleving."

Heiligheid van het leven

In zijn brief gaat Sodana ook op het belang van "bewustzijn van de heiligheid van het leven in zijn volle respect, in alle fasen van zijn ontwikkeling, van de conceptie tot de natuurlijke dood." Dat respect vormt volgens Sodano de basis voor een "stad van vrede."

<a href="http://www.vatican.va/roman_curia/secretariat_state/2004/documents/rc_seg-st_20040607_sodano-oas_it.html" target="new_page">Klik hier voor de Italiaanse tekst van kardinaal Sodano's schrijven</a>
 
 

 

Rorate Zoeken