Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Priester houdt dagboek bij in cel

Priester houdt dagboek bij in cel
LEUVEN (RKnieuws.net) - Priester Achiel Van Oostveldt was tijdens de tweede wereldoorlog directeur van een aantal katholieke organisaties in Leuven. Toen de Duitsers hem in 1943 oppakten omdat hij bleef strijden voor de vakbond, belandde hij negen maanden in de gevangenis. Over die periode hield hij een memorabel dagboek bij. Luc Vanhaecke vatte het samen onder de titel "Creatief in de gevangenis".
Het verhaal van Achiel Van Oostveldt over het leven in de gevangenis is een zeldzaam ooggetuigeverslag geworden. Van Oostveldt beschrijft in detail wie hij allemaal ontmoet heeft tijdens zijn opsluiting.

Het boek kost 12 euro en kan verkregen worden bij het ACW in de Bondgenotenlaan in Leuven. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken