Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vernieuwde website www.4ingen.be ontsloten

Vernieuwde website www.4ingen.be ontsloten
LEUVEN - Woensdag werd de vernieuwde website www.4ingen.be ontsloten. De website is een samenwerkingsverband tussen het Thomas project van de Ku- Leuven, de pastorale dienst van de salesianen van Don Bosco en enkele vrijwilligers.
De nieuwe website komt op vlak van lay out overeen met de oude website. Er is echter heel wat geïnvesteerd in kwaliteit en in het gebruikersgemak.

Zo kan de gebruiker voortaan zoeken op basis van trefwoorden, tijden van het jaar, perikopen en soorten van vieringen. Door de grote toevloed van eucharistievieringen heeft men ervoor gekozen om de eucharistische hooggebeden vlot en afzonderlijk te ontsluiten.

Alle vieringen die in deze website zijn opgenomen worden gevalideerd. Niet om het even wat staat op deze website. Validatoren oordelen op basis van een tiental criteria.
Ook de eucharistische hooggebeden moeten een kwaliteitstoets doorstaan.

Achter de nieuwe website zit een speciaal daarvoor ontworpen computer programma dat de inzenders, de groep ingevers, de groep validators en de gebruikers gidst doorheen hun activiteiten.

De werkgroep die deze website aanstuurt beperkt zich niet tot het louter aanbieden van teksten. Men wil ook inhoudelijke elementen aanreiken voor mensen die vieringen samenstellen. Zo wil de werkgroep ook in de marge van de website teksten opnemen rond: 'Hoe voorgaan in viering en bezinning'.

Voor het ogenblik worden er gemiddeld een drietal vieringen per dag ingezonden van overal in Vlaanderen: scholen, parochies e.a..

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat de zoekmogelijkheden, de kwalitatieve toetsing en de inhoudelijke begeleiding een meerwaarde zullen vormen voor de <a href="http://www.4ingen.be" target="new_page">www.4ingen.be</a>. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken