Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vorming Praktische Theologie

Vorming Praktische Theologie
LEUVEN (RKnieuws.net) - De Faculteit Godgeleerdheid van de K.U.Leuven organiseert komend academiejaar de Vorming Praktische Theologie. De basisprincipes van deze vorming zijn: een opleiding ‘op maat’ in een gekozen pastorale sector (parochie, ziekenhuis, gevangenis, leger, school, etc.); een geïntegreerde vorm van leren: een combinatie van theorie, stage, training en spiritualiteit (universitaire colleges, lezingen door mensen uit het werkveld, praktische oefeningen, rollenspel, analyse van verbatims en preken, stages in gespecialiseerde instellingen en contact met spirituele stromingen).


Het programma kan gespreid worden over maximum 4 jaar en staat ook open voor mensen die geen universitaire vooropleiding maar wel een theologische basisopleiding hebben. Studenten die slagen, ontvangen een certificaat van de universiteit.

Het programma voor het academiejaar 2004-2005 kan geconsulteerd worden via het internet (http://www.theo.kuleuven.ac.be/nl/onderwijs/pav-pt.htm) en in een gedrukte versie opgevraagd worden bij Annemie Dumoulin, Faculteit Godgeleerdheid, Sint Michielsstraat 6, 3000 Leuven, tel.: 016 32 38 73, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken