Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Belg verkozen in algemeen bestuur Witte Paters

Belg verkozen in algemeen bestuur Witte Paters
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De afgevaardigden van de Witte Paters hebben tijdens hun algemeen kapittel in Rome een nieuw bestuur gekozen. Ze verkozen pater Raphaë Deillon uit Zwitserland, de Franse pater Richard Baawobr, de Ier James Greene en de Belg Georges Jacques.


De congregatie van de Witte Paters werd in 1868 gesticht in Algerije. Momenteel bestaat ze uit 1.700 missionarissen, die actief zijn in 22 Afrikaanse landen en 18 landen van Europa, Amerika en Azië.

Op het 26ste algemeen kapittel werd ook Gerard Chabanon tot nieuwe algemene overste van de Witte Paters verkozen. Een voorstel om het pauselijk Instituut voor Arabische en Islamitische Studies (PSIA) te fusioneren met de Urbania Universiteit in Rome werd door de deelnemers van het kapittel afgewezen. Zij geven er de voorkeur aan dat het instituut onafhankelijk blijft. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken