Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus groet deelnemers Katholiekendag

Paus groet deelnemers Katholiekendag
BRUSSEL (KerkNet/CWN) - In een boodschap aan de deelnemers van de Duitse Katholiekendag, die gisteren in de vooravond in Ulm van start ging, herhaalt de paus dat de toekomst van Europa verbonden blijft met de christelijke erfenis van het Europese continent.
"Zelfs vandaag heeft Europa de bijdrage van christenen en het christendom nodig voor de eigen ontwikkeling van zijn volkeren."

De paus schrijft dat in een boodschap aan bisschop Gebhard Fürst van het bisdom Rottenburg-Stuttgart, de gastheer van de bijeenkomst.

De paus onderstreept in zijn boodschap het belang van de christelijke cultuur voor de stichting van de Europese samenleving: "Christenen hebben zich ingezet voor de eenheid van Europa en dragen daarvoor nog steeds een verantwoordelijkheid."

Hij onderstreepte ook dat de christenen de gemeenschappelijke cultuur erkennen die de volkeren van Europa bindt. "Zonder die christelijke cultuur is Europa slechts een associatie van staten die alleen geografisch en door economische belangen met elkaar verbonden zijn."
 
 

 

Rorate Zoeken