Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Franse bisschop over Halloween: "De Kerk bevrijdde ons van angsten en geesten"

PARIJS (RKnieuws.net) - De angst voor spoken die met Halloween centraal staat moet ouders niet verhinderen om hun kinderen te vertellen "hoe de Kerk ons bevrijd heeft van deze angsten en geesten". Dat is het advies van de Franse bisschoppenconferentie op hun website bij gelegenheid van het macabere feest.
Halloween wordt vooral in Angelsaksische landen gevierd op de vooravond van Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november). De laatste jaren wordt Halloween ook in Europese landen steeds populairder, aangewakkerd door de commercie. Het kan een gelegenheid om kinderen te vertellen "hoe de Kerk ons bevrijd heeft van deze angsten en geesten" schrijft bisschop Simon van Clermont.

"De Kerk heeft al eeuwenlang op het feest van Allerheiligen de hoop op de Verrijzenis benadrukt, en de vreugde van hen die de zaligsprekingen tot het centrum van hun leven hebben gemaakt" zegt hij.

"Voor sommigen is de dood een noodlot, en kun je het er alleen over hebben in de vorm van humor," vervolgt de bisschop. "Met Halloween hebben de skeletten het laatste woord. Ze komen om de levenden hun lot aan te kondigen en hen mee te trekken naar het koninkrijk van de duisternis."

"Maar volgens anderen is de dood een realiteit die je moet aanvaarden. Het is een overgang. In navolging van de verrezen Christus zijn we op weg naar de Heilige Stad, waar we opgewacht worden door de immense menigte mensen die geheiligd zijn door de Heer." Dit viert de Kerk op 1 november, Allerheiligen.

Bisschop Simon suggereert dat ouders hun kinderen vertellen over de overgang van de donkere, hopeloze nacht van de geesten naar het heldere licht van de heiligen die leven in het oneindige geluk van de hemel.

<a href="http://www.cef.fr/cef/actualites/actu20011022halloween.php" target="_blank">Klik hier voor de website van de Franse bisschoppen</a>
 
 

 

Rorate Zoeken