Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Chinese bisschop vrijgelaten

Chinese bisschop vrijgelaten
STAMFORD (Zenit/RKnieuws.net)- De Chinese overheid heeft bisschop Julius Jia Zhiguo van Zheng Ding afgelopen vrijdag vrijgelaten. Zhiguo zat vijf dagen vast.
De bisschop werd 13 juni gearresteerd, samen met de Trappist Placid Pei Ronggui. Het is niet bekend waar de beide geestelijken naar toe zijn gegaan na hun vrijlating.

De 69-jarige bisschop Zhiguo staat aan het hoofd van een bisdom met 1.5 miljoen katholieken dat hij al jarenlang gedwongen vanuit zijn huis bestuurt. Een eerdere arrestatie van de bisschop werd door het Vaticaan onwettig genoemd.
 
 

 

Rorate Zoeken