Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vijfdaagse rond geloof

Vijfdaagse rond geloof
HOOGSTRATEN (RKnieuws.net) - Ieder jaar organiseert de Katholieke Charismatische Vernieuwing Vlaanderen een ‘Vijfdaagse om het geloof te vieren’ in het Instituut Spijker in Hoogstraten. De vijfdaagse is vooral gericht op gezinnen met kinderen en jongeren.


Elk jaar zijn er vele honderden enthousiaste deelnemers van alle leeftijden. Het programma bestaat uit inleidingen door gastsprekers, workshops en ontmoetingsmomenten. Er is een boeiend kinderprogramma. Voor tieners en jongeren (12-21j.) is er het jongerenfestival LifeXP (Life experience). Het geheel wordt omkaderd door mooie liturgische vieringen. Dit jaar vindt de vijfdaagse plaats van maandag 19 juli tot vrijdag 23 juli rond het thema: ´Leef in het Licht’.

Gastspreker is de Amerikaan Bruce Clewett, directeur van een evangelisatieschool in Oostenrijk.

De vijfdaagse wil een bijdrage leveren tot een grondige geloofsvernieuwing langs onderricht, getuigenissen, feestelijke liturgische diensten, en onderlinge contacten.

Op woensdag 21 juli is er een ‘open dag’ met een aangepast volle-dagprogramma.

Aan de vaste deelnemers wordt een keuze geboden van interactieve workshops rond creatief bidden en zingen met kinderen, sterven en rouwen, bidden met de bijbel, gaven van de Geest, verkondiging, natuurlijke familie planning, dienst van de voorbede e.a.

Info en inschrijvingen: Dienstencentrum KCV, De Knod 36 in 2980 Zoersel, tel: 03 383 58 46 2800 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken