Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Parochie verkoopt videofilms voor restauratie kerk

Parochie verkoopt videofilms voor restauratie kerk
GRAZEN (RKnieuws.net) - De kerkfabriek van Grazen (Geetbets) brengt oude zwart-wit films over Grazen op de markt, gecompileerd tot een videofilm van 90 minuten. De verkoop moet mee de restauratie van de parochiekerk financieren. Dat meldt Het Nieuwsblad woensdag.
Het gaat om een aaneenrijging van zwart-wit films waarin wijlen pastoor August Van Reydt een centrale rol speelt. De 32 mm-films werden gemaakt door kennissen van hem en ze handelen onder meer over de inhuldiging van de pastoor in 1958, de opening van de parochiezaal, de jaarlijkse processie en het muziekleven in de parochie.

Pastoor Van Reydt was meer dan 40 jaar pastoor van Grazen. Hij overleed enkele dagen geleden na een ongelukkige val en wordt zaterdag ten grave gedragen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken