Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus ontvangt 19 gevangen op bedevaart naar Rome

Paus Franciscus heeft vanmorgen voorafgaand aan de woensdag-audiëntie 19 gevangenen verwelkomd in de Casa Santa Marta. De paus bad met hen tot ‘Maria, die de knopen ontwart’, een geliefde devotie van de paus en sprak met elke gevangene afzonderlijk. 

De gevangenen hadden voordien een eucharistieviering bijgewoond aan de Lourdes-grot in de Vaticaanse tuinen. Zij zijn als groep onder begeleiding van twee kapelaans op bedevaart naar Rome. Toen de paus van de bedevaart hoorde wilde hij hen onmiddellijk ontmoeten. 

De gevangenen waren vergezeld van de directeur van de gevangenis, hun rechters en gevangenbewaarders en pastorale begeleiders. 

Aartsbisschop Baldisseri, secretaris-generaal van de Synode van Bisschoppen en vanaf zaterdag kardinaal, ging voor in de eucharistieviering en noemde de ontmoeting “bijzonder mooi en ontroerend”. De paus “wilde ieder van hen groeten en zegenen, één voor één. Hij heeft ze bijzonder bemoedigd. Het was een teken van een groots vaderschap voor een groep mensen op een geestelijke reis”. 

News.va

 
 

 

Rorate Zoeken