Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vincent Kemme pakt de draad op bij Rorate (rknieuws.net)

Vincent Kemme heeft na een onderbreking van enkele maanden het hoofdredacteurschap van rknieuws.net, de nieuwssite van de stichting Rorate, weer op zich genomen. Eind mei gooide hij de handdoek in de ring wegens een te grote werkdruk die de dagelijkse berichtgeving met zich meebracht, naast zijn andere bezigheden. Hij nam begin van dit jaar op verzoek van het stichtingsbestuur de hoofdredactie op zich na het terugtreden van de Vlaamse priester-journalist Theo Borgermans.

Kemme is van oorsprong bioloog en behandelt op zijn website Biofides.eu thema’s op het raakvlak van de biologie en het geloof. In die hoedanigheid verzorgt hij met enige regelmaat uitzendingen bij Radio Maria Nederland en België. Kemme is 57 jaar, Nederlander, gehuwd, vader van zes kinderen en lid van de Emmanuel-gemeenschap. Hij woont met zijn gezin in België, even ten westen van Brussel.

Het besluit om de hoofdredactie bij Rorate weer op zich te nemen komt er na een periode van grondige bezinning op de werkwijze. De elektronische nieuwsbrief zal niet meer dagelijks maar nog slechts één keer per week in het weekend verschijnen. Voor dagelijkse nieuws-updates kan men terecht op de Facebook-pagina van Rorate en de Twitter-account. De website van Rorate zal een grondige herziening ondergaan.

 

 

 

 
 

 

Rorate Zoeken