Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mgr. De Bie: Christenen hebben een rol in het nieuwe Europa

Mgr. De Bie: Christenen hebben een rol in het nieuwe Europa
MECHELEN (RKnieuws.net) - We hebben als christenen een rol te spelen in het nieuwe Europa. Samen leven in verscheidenheid en verzoening zijn er immers twee centrale uitdagingen. Het evangelie wijst ons daarbij een leven gevende weg. Dat schrijft Mgr. Jan De Bie, hulpbisschop en verantwoordelijk voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, in de juni-nieuwsbrief van het vicariaat.
"Ik droom ervan dat die vele volkeren in Europa in de komende jaren zullen kunnen zien er ervaren dat christenen zich niet opsluiten in zichzelf, maar mensen van de weg zijn die werk maken van vrede en verzoening. Ik wens je vanzelfsprekend deze vrede en verzoening ook van harte toe in je eigen omgeving", zo schrijft Mg. De Bie. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken