Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ondertekening oprichtingsakte Stichting van het Jodendom van België

Ondertekening oprichtingsakte Stichting van het Jodendom van België
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Tien jaar na het initiatief tot het
project heeft de Stichting van het Jodendom van België woensdag officieel het levenslicht gezien na de ondertekening van de oprichtingsakte.

De ondertekening vond plaats op het kabinet van minister vanJusititie Laurette Onkelinx, in aanwezigheid van David Susskind en Eli Ringer, vooraanstaande leden van de Stichting.

De belangrijkste missie van de Stichting is het levendig houden van de Shoah, maar ook in het algemeen, zal ze zich inzetten in de strijd tegen alle vormen van racisme, onverdraagzaamheid en schendingen van de mensenrechten.

De oprichting van de Stichting gebeurt in een context van steeds grotere onverdraagzaamheid en gewelddaden tegenover de joodse Gemeenschap, zoals afgelopen donderdag in Wilrijk (Antweroen), toen een joodse
student het slachtoffer werd van agressie. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken