Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Italië: Bevaartskerk pater Pio wordt op 1 juli ingewijd

Italië: Bevaartskerk pater Pio wordt op 1 juli ingewijd
San Giovanni Rotondo (Kath.net/RKNieuws.net) - De nieuwe bedevaartskerk van San Giovanni Rotondo, de woon- en werkplaats van de in 2002 heilig verklaarde pater Pio, wordt op 1 juli gewijd. De kerk, ontworpen door de architect Renzo Piano, biedt plaats voor 7.000 mensen. Bij de feestelijkheden worden 30.000 mensen verwacht.
De feestelijkheden beginnen reeds vanavond met een nachtwake. De Heilige Mis met de wijding van de basiliek, ontworpen door de toparchitect Renzo Piano, begint om 16.30 uur. Met een culturele activiteit wordt de avond afgesloten. In San Giovanni Rotondo worden ongeveer 30.000 mensen verwacht. De kerk biedt aan 7.000 mensen een plaats; het plein voor de basiliek heeft een capaciteit van 40.000 mensen.

Acht miljoen pelgrims per jaar

De Italiaanse kapucijn Pio van Pietrelcina is op 16 juni 2002 door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Naar schatting woonden 400.000 mensen de plechtigheid in Rome bij. Het Zuid-Italiaanse San Giovanni Rotondo is een van de meest bezochte bedevaartsoorden ter wereld. Jaarlijks pelgrimeren ongeveer acht miljoen mensen naar deze plaats
 
 

 

Rorate Zoeken