Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zoetermeer mag katholieke kerken ophouden

Zoetermeer mag katholieke kerken ophouden
ZOETERMEER (Haagsche Courant) - Het dekenaat doet er nog steeds het zwijgen toe, maar bij de Heilige Nicolaasparochie zijn ze er zeker van: alle vijf kerken kunnen voorlopig openblijven. Dat meldt de Haagse Courant.
De kerken gaan zelf bijhouden of er nog wel genoeg vrijwilligers en kerkgangers zijn. Bij de vijf vicariaten (wijkkerken) van de Nicolaasparochie heerst opluchting.

In het najaar van 2003 werd bekend dat het dekenaat Vliethaghe, waartoe de Nicolaasparochie behoort, een voorstel moest doen aan het bisdom Rotterdam welke kerken kunnen sluiten. Door toenemende kosten en afnemende kerkgang is het in stand houden van alle kerken niet mogelijk.

In Zoetermeer was in een eerste voorstel van het dekenaat sprake van sluiting van twee van de vijf kerken.
 
 

 

Rorate Zoeken