Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

In Bentelo mag even niemand doodgaan

In Bentelo mag even niemand doodgaan
Bentelo (Tubantia) - In de Onze Lieve Vrouwekerk in Bentelo zijn de kerkbanken afgedekt met plastic. Rond het altaar is net beton gestort. Tijdens de verbouwing tijdelijk geen kerkdiensten worden gehouden. 'Er mag nu even niemand doodgaan.'
Bij de verbouwing van de Onze Lieve Vrouwekerk in Bentelo zijn veel vrijwilligers betrokken, zo staat te lezen in een artikel in de Twentse Courant Tubantia. Door zoveel mogelijk in eigen beheer te doen houdt de parochie het betaalbaar.

Het priesterkoor van de kerk wordt vergroot en er gaan kerkbanken uit. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor stoelen, zodat mensen die slecht ter been zijn straks een mooie plek hebben.

Om vrijwilligers voor de verbouwing te krijgen is niet zo'n probleem, zegt pastor Willy Rekveld. 'Want dit is van korte duur. Het is veel moeilijker om mensen te krijgen voor pastoraal werk of bestuursfuncties. Dat werk duurt veel langer', zegt de pastor, die in een vorig leven metselaar was.

Tijdens de verbouwing worden de gewone kerkdiensten gehouden in wozoco 't Niehoes. En als er onverhoopt een sterfgeval is? 'Er mag eigenlijk niemand doodgaan', zegt Rieky Vehof van het parochiebestuur met een glimlach. Dan serieus: 'Als het wel zou gebeuren moeten we uitwijken naar een andere kerk.'

Dit is de tweede grote interne verbouwing van de Onze Lieve Vrouwekerk, die in september vijftig jaar bestaat. Aanvankelijk stond de priester met zijn rug naar het altaar en de parochianen. Dat is in de zeventiger jaren al aangepast.

Mogelijk wordt de natuursteen voor het altaar pas maandag geleverd. Zijn er dan genoeg mensen? 'Ach', zegt iemand achter een kop koffie, 'anders moet pastor Rekveld de overall nog maar even aantrekken'.

<a href="http://www.tctubantia.nl/regioportal/TC/1,1478,1654-zoeken-Zoeken!!__2231223_,00.html?ArchiefID=2231223" target="new">Lees het volledige artikel in de Twentsche Courant: klik hier</a>
 
 

 

Rorate Zoeken