Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mgr. Ricard voorzitter Franse bisschoppen

Mgr. Ricard voorzitter Franse bisschoppen
BRUSSEL (KerkNet/CEF) - De Franse bisschoppen hebben afgelopen maandag Mgr Jean-Pierre Ricard verkozen tot voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie. Mgr.Jean-Pierre Ricard is bisschop van Monpellier (Frankrijk). Hij volgt Mgr. Billé op die tijdens de algemene vergadering van de Franse bisschoppen voortijdig zijn ontslag aanbood omwille van gezondheidsproblemen. Hij lijdt aan kanker.
Mgr. Billé, die door zijn persoonlijkheid een sterke stempel drukte op de Franse bisschoppenconferentie en die ook gastheer was tijdens het bezoek van de paus aan de Wereldjongerendagen in Parijs, wil in eerste instantie tijd besteden aan het aartsbisdom Lyon, waarvan hij aartsbisschop is.
Tijdens de bijeenkomst van de Franse bisschoppen werd Mgr Georges Pontier verkozen tot vice-voorzitter van de Franse Bisschoppenconferentie.
 
 

 

Rorate Zoeken