Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholieke kerk steunt massaal protest in Hong Kong

Katholieke kerk steunt massaal protest in Hong Kong
BRUSSEL (KerkNet/CNS/ASIANEWS) - Honderdduizenden inwoners van Hong Kong hebben op donderdag 1 juli deelgenomen aan de massale protestmars voor meer democratie. De betoging vond plaats naar aanleiding van de viering van de verjaardag van de overdracht van Hong Kong aan het Chinese vasteland.
De deelnemers eisten onder meer het recht om zelf hun gouverneur te kiezen en vrije verkiezingen voor de uitvoerende (2007) en wetgevende (2008) macht. Volgens de organisatoren namen meer dan een half miljoen mensen aan de betoging deel.

De manifestatie kon rekenen op de steun van onder meer bisschop Joseph Zen van Hong Kong en de katholieke Kerk.

Wake

Aan de betoging ging in Victoriapark een wake vooraf, waaraan 10.000 deelnemers participeerden. De wake werd geleid door Mgr. Zen namens de katholieke Kerk, de methodistische kerkleider Lee Ting-Sun en Eric So Sing-yit van de Raad van Kerken van Hong Kong.

Bisschop Zen: "We zijn niet in de stemming om de verjaardag van de overdracht om te vieren (...) We moeten niet alleen het einde vieren van 150 jaar nationale schande. 1 juli is ook een dag van engagement. We hopen dat de politieke terugkeer ook een culturele terugkeer is van China en Hong Kong, en omwille van die culturele terugkeer ook een religieuze terugkeer. De terugkeer naar ons moederland is een wonderlijke gebeurtenis, maar het Rijk Gods dichterbij brengen zou nog mooier zijn."

Omdat volgens de katholieke bisschop dat Rijk Gods na zeven jaar alleen maar verder af lijkt te staan, is er meer reden voor bezorgdheid dan voor vreugde.
 
 

 

Rorate Zoeken